StoryMe Family

Producer Tatijana Ćulumarević volgt Dimitri Van Hoe op als Head of Production bij StoryMe.

Marth

Apr 27, 2021

10 min read

null null
Banner blog storyme tatijana
Tatijana Ćulumarević kiest voor Gentse "cool cat" na boeiende carrière in Los Angeles & Brussel

"Als ik de video industry in België bekeek, leek StoryMe me meteen de "cool cat". Ik vond hen super creatief in het combineren van animatie en film, en ze zijn ook altijd mee met de laatste trends. Daarnaast zag ik een team dat zowat alle expertises samenbracht onder één dak, van creatie tot distributie - dat leek me interessant. Ik kijk ernaar uit om samen met StoryMe next level te blijven gaan”

Tatijana Ćulumarević

Na een heleboel producties van zowel events als films in L.A. & Brussel voor onder andere VICE, Brussels Philharmonic, Belfius en Café Costume, kiest Tatijana nu voor een nieuwe uitdaging als Head of Production bij StoryMe. In die rol is het de bedoeling dat ze het hele productieproces stroomlijnt en, in tandem met Creative Director Tone De Cooman, de steeds grotere producties in goede banen leidt.

Grotere producties vragen om vernieuwd productieproces

Dit jaar pakte StoryMe al uit met grote producties als “The 25% Revolution”, een documentaire voor Broederlijk Delen over onze nefaste “take-use-lose” economie, alsook een volledig e-learning platform voor Birdhouse Masterclass, waarvoor ze al 21 modules ontwikkelden. Producties als deze werden tot nu toe op creatief vlak al naar een hoger niveau getild door Tone De Cooman, maar ze vragen ook nieuwe skills van het productieteam, nieuwe technologie en een nog sterkere organisatie. Daarvoor kan het team voortaan rekenen op de extra begeleiding van Tatijana.

Tijdens Tatijana's eerste weken bij StoryMe merkte ik al snel dat zij en ik een goed team vormen om de nieuwe creatieve visies en beslissingen ook mee te nemen in het productieproces en vice versa.

Tone De Cooman

Creative Director bij StoryMe

Daarnaast gaat de rol van Head of Production volgens Tatijana vooral om mensen goed te begeleiden en de nodige kennis bij te brengen. Sinds haar komst, zijn zij en haar team bijvoorbeeld meteen gestart met nieuwe online courses in animatie, nieuwe tools, alsook workshops waarbij iedereen van elkaars expertise kan leren.

Tatijana's droomproject? Krachtige video storytelling over vluchtelingen in België.

Als dochter van een Bosnische vader en Nederlandse moeder, beiden immigranten in België, heeft Tatijana's familie in de jaren 90 mee oorlogsvluchtelingen opgevangen, gemanifesteerd en voor sociale opvang gezorgd voor velen. Toen het StoryMe team Tatijana vroeg naar haar droomproject, was dat ook nauw verweven met deze achtergrond.

"Ik droom ervan om de vluchtelingen van toen in beeld te brengen en dan 30 jaar later, om te laten zien hoe ver ze het geschopt hebben. De problematiek is nog steeds actueel, en het argwanend oog van België (en Europa) heeft een reminder nodig dat deze mensen hier niet zijn uit eigen wil, maar dat ze er het wel het beste van willen maken."

Tatijana Ćulumarević

Head of Production bij StoryMe


Download image Tatijana

for more info contact: olivier.vanbaeveghem@storyme.com (PR)

You may also like.