<img alt="" src="https://secure.perk0mean.com/174659.png" style="display:none;">

Press Room

Welcome to the StoryMe Press Room!

Below you’ll find downloadable photos & media showcasing our team, work and company in action. Get in touch with our team via the contacts below or via fien@storyme.com (+32 473 72 93 05)

België haalt digitale achterstand in met vooruitstrevende Video Marketing

Video verovert overal ter wereld de communicatie en content van bedrijven. Internationale experts als Cisco bevestigen dat video 82% van het internetgebruik zal uitmaken in 2021. De vraag die zich echter steeds blijft stellen is ‘hoe relevant zijn internationale cijfers als deze voor Belgische bedrijven?’ Volgens videostrategie agency StoryMe was het tijd voor een diepgaand onderzoek naar de staat van Video Marketing in de Lage Landen.

In België stak video marketing pas later de kop op, maar dit onderzoek toont aan dat Belgische bedrijven een heus inhaalmanoeuvre deden. Ze investeren niet alleen meer in video, maar zijn zich ook bewust van de videotypes en kanalen die het best werken. De 450 deelnemende professionals zeggen ook al na te denken over vooruitstrevende technologieën als 360°-opnames, interactieve - en gepersonaliseerde video’s.

Video’s voor HR, sales & marketing

Video wordt door bedrijven in België tegenwoordig meer dan ooit erkend als een doeltreffende tool voor marketing en sales teams. In alle sectoren duikt video vandaag op in de communicatie met klanten. Ook als intern communicatiemiddel blijkt video uitstekend te werken. Zo gebruiken HR-teams in België bijvoorbeeld steeds vaker video om de interne communicatie te stroomlijnen. Sterker nog, 31% van de respondenten gaf aan dat het HR-team van hun bedrijf regelmatig video gebruikt, in vergelijking met 9% in het buitenland. Het ‘State of Video Marketing’-rapport van StoryMe bevestigt dat steeds meer verschillende afdelingen binnen een bedrijf investeren in video. Zo kan video ook efficiënter gebruikt worden tijdens elk touchpoint met de consument.


Meer budget om doelstellingen te halen met video

De populairste doelstelling blijft naamsbekendheid, maar Belgische bedrijven gebruiken video tegenwoordig ook om leads te genereren, sales te vergroten of zelfs om nieuwe werknemers aan te trekken. Het nieuwe onderzoek wijst bovendien uit dat de meeste bedrijven hun budget voor video de komende jaren nog zullen verhogen, wat alweer aantoont dat video een steeds prominentere plaats inneemt in de Belgische bedrijfswereld.

Doeltreffende videotypes vandaag
Korte video’s voor sociale media zijn in België duidelijk het populairst. Belgische bedrijven gebruiken social video’s zelfs meer dan het gemiddelde bedrijf in het buitenland. Daarnaast gebruiken Belgische bedrijven vaak video om producten of processen uit te leggen. Deze videotypes zullen volgens de bedrijfswereld ook het populairst blijven de komende jaren, omdat ze tevreden zijn met de resultaten.


De video’s van de toekomst

Veel Belgische professionals kijken ook al uit naar nieuwe videotechnologieën als 360°-opnames, interactieve – en gepersonaliseerde video’s. Uit het rapport blijkt dat wel 70% van de deelnemende bedrijven zich voorneemt om binnen de drie jaar gebruik te maken van gepersonaliseerde video’s. Cijfers als deze bewijzen dat de digitale achterstand stilaan weggewerkt is nu Video Marketing echt in de lift zit in de Belgische bedrijfswereld.

Opvallend: Belgische bedrijven geloven meer in Video op Facebook en YouTube dan eigen website

Volgens de meeste internationale studies is en blijft de bedrijfswebsite het populairste kanaal voor video. Het onderzoek van StoryMe wijst echter uit dat video’s volgens Belgische bedrijven veel meer succes hebben op Facebook en YouTube. Daarom geven respectievelijk 92% en 87% van de respondenten aan dat ze meer inzetten op Facebook en YouTube als distributiekanaal voor hun video’s. Slechts 5,8% stelt dat video’s het meest succes hebben op de bedrijfswebsite. In die zin heeft België alweer een heus inhaalmanoeuvre gemaakt, aangezien bedrijven het meest inzetten op de kanalen die het meest rendement brengen.

Meten is weten: de bedrijfswereld ontdekt het belang van video metrics

In vergelijking met een recente internationale studie van Vidyard, houden Belgische sales teams meer rekening met videogegevens als views en kijkduur om hun videocommunicatie te optimaliseren. Slechts 10% stelt dat ze deze gegevens niet gebruiken, tegenover een gemiddelde van 31% wereldwijd. Een teken aan de wand dat er slim wordt omgegaan met digitale inspanningen.  

Belgische bedrijven zijn klaar voor de toekomst van Video Marketing

Bedrijven in België geloven meer dan ooit in de kracht van video als communicatiemiddel. Na een trage start zien steeds meer bedrijven en afdelingen vandaag de voordelen van video in als multifunctionele tool om belangrijke bedrijfsdoelstellingen te behalen. De Belgische bedrijfswereld zet steeds vaker de juiste videotypes in op de juiste kanalen om hun doelpubliek te bereiken. Ook in de toekomst zullen bedrijven niet langer achterop hinken aangezien ze meer en slimmer investeren in nieuwe videotechnologieën als gepersonaliseerde - en interactieve video’s.

 

6 Belangrijke Cijfers

  • 81% van de 450 deelnemende bedrijven gebruikt video in marketing campagnes
  • 82% van de bedrijven is van plan om video te gebruiken in de toekomst
  • 47,6 % combineert interne en externe bronnen om video te maken
  • 85% gebruikt video met naamsbekendheid als belangrijkste doel
  • 54,3% is van plan om binnenkort interactieve video’s te gebruiken
  • 70% is van plan om binnenkort gepersonaliseerde video’s te gebruiken

About StoryMe

ENGLISH

Founded in 2013, StoryMe is a Belgium-based Creative Video + Performance agency on a mission to help companies become Video First. Keeping this mission in mind, they’ve helped over 1,000 clients such as Audi, Alken-Maes, Alpro, Bayer, Beaulieu, BNP Paribas Fortis & Imec to reach their goals with video.

StoryMe is an international team of 50+ video specialists located in Ghent and Brussels.

NEDERLANDS

StoryMe is een Belgisch creatief Video + Performance agency, opgericht in 2013 met als missie "Bedrijven Video First maken". Met deze missie in het achterhoofd hielpen ze al meer dan 1,000 klanten zoals Audi, Alken-Maes, Alpro, Bayer, Beaulieu, BNP Paribas Fortis & Imec hun doelstellingen bereiken met video. 

StoryMe bestaat uit een internationaal team van 50+ videospecialisten gevestigd in Gent en Brussel.

_STORYME_LOGO_2020_6_sidekick-2
PNG LOGO
_STORYME_LOGO_2020_sidekick
JPG LOGO
_STORYME_LOGO_2020c_logo copy 3
FREDDY LOGO
_STORYME_LOGO_2020c_logo
VERTICAL LOGO
freddy.png
FREDDY YELLOW LOGO


StorymeOfficeChillday_6 2.jpg
STORYME OFFICE
StorymeOfficeChillday_5 2.jpg
STORYME OFFICE
StoryMe BBQ.jpg
TEAM + LOGO
StorymeOfficeChillday_14 2.jpg
STORYME TERRAS
StorymeOfficeChillday_3 2.jpg
STORYME OFFICE

Our work

Through our performance-based video strategies we create videos that drive customer success. This way we help our clients reach their goals with Video. Watch our showreel and see what we mean! 

Contact

Lorenzo Bown.jpg

Lorenzo Bown - CEO

lorenzo@storyme.com 

+32 479 71 27 57

Fien Wauters

Fien Wauters - PR 

fien.wauters@storyme.com

+32 473 72 93 05